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2013年1月6日日曜日

モンブラン Mont Blanc


モンブラン。
栗クリームと生クリームが絶妙ですよね。

昔の日本のモンブランは栗のクリームが黄色でしたね。
あれは、栗きんとんのやりかたで、くちなしを使った染付をしてたからだそうです。

もともとのヨーロッパのモンブランは栗の自然な色で、
最近は日本でも淡い茶色のクリームのものが多くなりました。

でも、モンブラン=白い山、ですから
もっと以前は白いクリームだったそうです。



Mont Blanc is popular cake here.
I love it, too, like many others who love cakes!

Chestnut cream and whipped cream are in a fine balance!

Montblanc we could see before was with yellow chestnut cream in Japan.
In the manner of Kurikinton(traditional chestnuts and mashed sweet potato)
it was dyed with gardenia.

Lately we can see the natural pale brown cream in Japan.

But Mont Blanc = white mountain ,
so they say it was originally with the white cream long time ago.



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