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2013年1月11日金曜日

杏仁豆腐 Almond jelly


お豆腐やさんの杏仁豆腐。
つるつるしてほんのり甘くておいしいデザートですね。
フルーツがいっしょについていることが多いですが。


杏仁豆腐はもともと、中国の薬膳料理。
アンズのタネは喘息などの治療薬で、
種の中の「仁(じん)」を粉末にしたものを、甘くした料理。

日本ではスイーツとして扱われていて、実際には杏仁を使っていないものが多く、
ほとんどがアーモンドエッセンスを用いて作ったものなんだそうです。

Almond jellyalmond pudding, or almond tofu is a popular dessert 
in Hong KongTaiwan,SingaporeMalaysia, and Japan.

It is originally one of the Chinese therapy menu with the apricot kernels.
Today it is popular dessert, and used the almond instead of the apricot.
And most recipes do not use soy beans (as are used in tofu, 豆腐), 
though the consistency is similar.

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