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2013年8月15日木曜日

握り寿司 Nigirizushi



握り寿司。
いつ食べても美味しいですね。

握り寿司は今や、世界中で有名でしょう。
お寿司といえばこれが定番でしょうか。

でも、これは実は、江戸前寿司と言って、全国的にこのスタイルだったわけじゃありません。

新鮮な魚介類を使った江戸前寿司と、
保存用に魚などを発酵させて作る押し寿司のようなスタイルなど
お寿司にも種類がありますね。

Hand rolled Sushi, small portion of rice with fish on top.
I enjoy this style Sushi a lot.

I think this style Sushi is popular world wide now.
This is typical Sushi for many people.

But this style is also called as Edomae-zushi,
the style of Edo (Tokyo), not standard in other regions.

There are othe types, for example,
Oshi-zushi,
lightly-pressed piece of sushi topped with cooked ingredients.

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