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2013年8月19日月曜日

茶豆 Chamame beans


茶豆です。
普通の枝豆より、鞘や薄皮の色が濃いのと、甘みが強いのが特徴でしょうか。

さやをきゅっと押すと中味が出てくるのは枝豆と同じ。


Chamame is one of the green soy beans, with slightly darker thin skin.
It tastes sweeter.

Push one side of the pod with your fingers,
you can take out the beans easily.


茶豆の由来には諸説あるようですが、もともと山形や新潟で栽培されていた
珍しい種類の豆だったようです。

土地が合わないとおいしいものができないそうで、生産地が限られていること、
収穫期間が短いことや保存が難しいことなどから
長いこと幻の豆とも言われたそうです。

そのため、全国的に知られるようになったのはごく最近のことなんですね。

There seemed to be the various opinions in the origin of the dark skin soy beans, 
but they have been the rare kinds of beans 
cultivated in Yamagata and Niigata.
where the soil is good for them to grow delicious.

They have long been "illusory beans"
because of the short crop period and the short shelf life.
So it is only these days that they came to be known nationwide.





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