日本の毎日のごはんです。お寿司や天ぷらばかりじゃない、普段のごはんを紹介しています。
My everyday food. It's not always Sushi,
not always Tempura...So, do you like Japanese food?
ad
2013年1月1日火曜日
お雑煮 Zoni
Happy New Year!
お雑煮です。
例年どおり、我が家のお雑煮は四角いお餅です。
ニンジン、だいこん、サトイモという根菜類とホウレンソウが少し。
お祝の生麩、なると、みつばとゆず少々。
おつゆはお醤油ベースです。
This is Ozoni, rice cakes boiled in vegetable soup.In the Kanto region zoni is typically made with square mochi and a clear base flavored with soy sauce and salt.
We have this style at my home, too.
Root vegetables like carrot, radish, taro are in the soup.
And a little of spinach.
Mitsuba(honey wort) and Yuzu(citrus) are for flavor.
Don't forget "Naruto" as well.
お餅、よく伸びますね~。おいしいです。
The rice cake is this soft and extend well.....
Delicious!
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿