日本の毎日のごはんです。お寿司や天ぷらばかりじゃない、普段のごはんを紹介しています。
My everyday food. It's not always Sushi,
not always Tempura...So, do you like Japanese food?
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2013年1月12日土曜日
粕汁 Sake lees soup
粕汁です。
我が家のは、味噌汁にちょっと酒粕を加えたのが多いです。
今年の冬は寒いので、粕の入った汁ものがあたたまりますね。
具は大根、白菜、ニンジン、サトイモ、こんにゃくなど。
酒粕にはビタミンやアミノ酸が多く含まれ、体をあたためるとされています。
コクが出ておいしくなります。
The Kasujiru, sake lees soup.
Sakekasu are lees left over from sake production.
At my home, we usually add some into Miso soup.
It helps warm our body in this cold season.
The ingredients are radish, Chinese cabbage, carrot, taro, konjac, etc.
A lot of vitamins and amino acids are included in sake lees.
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