日本の毎日のごはんです。お寿司や天ぷらばかりじゃない、普段のごはんを紹介しています。
My everyday food. It's not always Sushi,
not always Tempura...So, do you like Japanese food?
ad
2013年1月11日金曜日
杏仁豆腐 Almond jelly
お豆腐やさんの杏仁豆腐。
つるつるしてほんのり甘くておいしいデザートですね。
フルーツがいっしょについていることが多いですが。
杏仁豆腐はもともと、中国の薬膳料理。
アンズのタネは喘息などの治療薬で、
種の中の「仁(じん)」を粉末にしたものを、甘くした料理。
日本ではスイーツとして扱われていて、実際には杏仁を使っていないものが多く、
ほとんどがアーモンドエッセンスを用いて作ったものなんだそうです。
Almond jelly, almond pudding, or almond tofu is a popular dessert
in Hong Kong, Taiwan,Singapore, Malaysia, and Japan.
It is originally one of the Chinese therapy menu with the apricot kernels.
Today it is popular dessert, and used the almond instead of the apricot.
And most recipes do not use soy beans (as are used in tofu, 豆腐),
though the consistency is similar.
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿