日本の毎日のごはんです。お寿司や天ぷらばかりじゃない、普段のごはんを紹介しています。
My everyday food. It's not always Sushi,
not always Tempura...So, do you like Japanese food?
ad
2013年1月12日土曜日
メロンパン Melonpan
メロンパンはどこのパン屋さんに行っても目に着きます。
バリエーションもいっぱいあって、コレクションしたいくらいです。(笑)
これは北海道のを2種。
やわらかいパン生地の上に
サクッとした甘いビスケット生地(クッキー生地)をのせて焼くんですね。
なんと、台湾や中国、中米などでも食べられているパンだそうですよ。
Melonpan is very popular, nice to see various types at bakeries.
The ones above is from Hokkaido.
A melonpan (also known as melon pan, melon bun or melon bread) is
a type of sweet bun from Japan.
I hear that is also popular in Taiwan, China and Latin America.
They are made from an enriched dough covered in a thin layer of crisp cookie dough.
Their appearance resembles a melon, such as a rock melon (cantaloupe).
They are not traditionally melon flavored,
but now we can see many types, some of them are melon flavored.
ラベル:
パン(bread),
メロンパン(Melonpan)
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿