日本の毎日のごはんです。お寿司や天ぷらばかりじゃない、普段のごはんを紹介しています。
My everyday food. It's not always Sushi,
not always Tempura...So, do you like Japanese food?
ad
2011年1月2日日曜日
おせち料理 Osechi-ryōri
我が家のおせち料理です。
野菜のお煮しめとかまぼこ各種。
Osechi-ryōri are traditional Japanese New Year foods.
At my home, we simmer vegetables with soy sauce.
レンコン(lotus root)、さといも(taro)、
ニンジン(carrot)、こんにゃく(konnyaku~devil's tongue)、
ごぼう(burdock root)、しいたけ(shiitake mashroom)。
And some of Kamaboko.(processed fishfood product).
黒豆(Kuro-mame), black soybeans.
Mame also means "health," symbolizing a wish for health in the New Year.
豆のきんとんです。(Sweet bean paste)
そして、酢ダコ。(Pickled octpus)
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿