日本の毎日のごはんです。お寿司や天ぷらばかりじゃない、普段のごはんを紹介しています。
My everyday food. It's not always Sushi,
not always Tempura...So, do you like Japanese food?
ad
2013年8月15日木曜日
握り寿司 Nigirizushi
握り寿司。
いつ食べても美味しいですね。
握り寿司は今や、世界中で有名でしょう。
お寿司といえばこれが定番でしょうか。
でも、これは実は、江戸前寿司と言って、全国的にこのスタイルだったわけじゃありません。
新鮮な魚介類を使った江戸前寿司と、
保存用に魚などを発酵させて作る押し寿司のようなスタイルなど
お寿司にも種類がありますね。
Hand rolled Sushi, small portion of rice with fish on top.
I enjoy this style Sushi a lot.
I think this style Sushi is popular world wide now.
This is typical Sushi for many people.
But this style is also called as Edomae-zushi,
the style of Edo (Tokyo), not standard in other regions.
There are othe types, for example,
Oshi-zushi,
lightly-pressed piece of sushi topped with cooked ingredients.
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿